Ritva

Ritva: Säger du på allvar till dina svarta barn att de aldrig någonsin kommer att råka ut för diskriminering på grund av sitt utseende, för om det händer beror de på att de inte kämpat tillräckligt hårt?

Är det inte bättre att se sig omkring och konstatera att det är väldigt sorgligt att det ser ut som det gör, men vissa personer måste kämpa hårdare än andra. Vi ska göra allt för att få bort skillnaderna och människors fördomar, men de finns och vi måste se det för att kunna kämpa emot?

Jag säger inte att inte alla människor ska kämpa för att nå dit de vill. Men vissa har det lättare än andra, så är det och jag tycker att det är konstigt om man inte får erkänna det.

Annonser

Ett svar to “Ritva”

  1. AS Says:

    Vi har kommit en bra bit på vägen i Sverige, därför kan man säkert upptäcka att det saknas glastak inom vissa företag och att man även kan ha fördelar som kvinna i vissa branscher. Jag tror till exempel att det snarare är en fördel för mig att vara kvinna inom min mansdominerade bransch. Men vi har inte kommit dit där vi är idag genom att blunda för orättvisor och säga till våra barn att de inte finns utan genom att peka på dem och kämpa för att förändra dem. För att nästa generation ska få det lättare.

    Tyvärr finns fortfarande ojämlikhet och diskriminering, ibland kanske så invand att det är svårt att upptäcka den och det finns mycket kvar att göra. Att kvotera föräldrapenningen, som ju är mycket generös i Sverige för att den inte ska bidra till att kvinnor i fertil ålder missgynnas då de söker arbete borde inte vara så kontroversiellt. Det står var och en fritt att utnyttja föräldrapenningen eller inte.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: