Genetiskt?

Vad är problemet med att påstå att någon folkgrupp har en egenskap i generna? I det här fallet att afrikaner skulle vara bättre på musik än andra.

Jag tror inte att judar är snåla, att svarta är dumma eller att asiater är mer flitiga än andra. Och jag har vetenskapen i ryggen här. Möjligtvis kan det finnas kulturella skillnader, men en person som tagits ifrån sin kultur i späd ålder uppvisar inga kulturellt betingade egenskaper från sin ursprungskultur utan följer den kultur där de växt upp.

Annonser

Ett svar to “Genetiskt?”

  1. Linnea Karlsson Says:

    Snälla uppmärksamma vår blogg. lotusbarnen.blogg.se

    Vi är tre unga tjejer som under tre månader arbetat och bott på ett av Adoptionscentrums barnhem i Indien. Under tiden på barnhemmet blev vi vittne till en fruktansvärd, nedbrytande och mycket allvarlig misshandel av barnen. Trots att adoptionscentrum adopterar barn från barnhemmet och bistår med pengar tar de inte våra vittnesmål på allvar. De anser inte att en kortsiktig lösning är av värde trots att barnen lider varje dag. Vårt syfte med bloggen är att skapa oponion. Snälla hjälp oss att ge våra älskade barn ett ansikte och en bättre framtid. De lever på barnhemmet helt isolerade och kan inte själva påverka sin situation.

    ~Även i de smutsigaste av dammar kan de vackraste av blommor växa~

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: