Småborgerlig?

Även om man inte är jätteintresserad av svaret, så hör det väl till vanlig hövlighet att efter en ganska lång redogörelse av sin egen sommar fråga, -Och du då, hur har din sommar varit, när man för första gången på flera månader träffar sin rumskompis på jobbet? Eller är jag bara hopplöst gammal och småborgerlig?

Annonser

8 svar to “Småborgerlig?”

 1. Tingeling Says:

  I så fall är jag det också. Det där fenomenet upphör aldrig att fascinera mig. Uppenbarligen tycks dessa människor tro att vi faktiskt är så vansinnigt intresserade av att höra om deras sommar och BARA deras sommar att de helt enkelt sugs in sin självupptagenhetsnjutning och glömmer bort att det i slutändan är ett socialt spel, en dialog där man faktiskt förväntas både ge och ta.

 2. Maja Gräddnos Says:

  Till och med min manliga kollega vet om att man gör så. Till och med han!!!
  (Sen är det ju synd om honom när svaret blir ”hm…nja… tre sjukhusvistelser med ungarna och utöver det så ska vi separera”)

 3. Sofia Says:

  Jag upphör aldrig att förvånas över människor vars största intresse är dem själva. Att man inte tröttnar och blir nyfiken på ngt annat? Man lever ju med sig själv 24-7…

 4. Nori Says:

  Vanligt hyfs kallas det väl för?

 5. AS Says:

  Äh, är man inte intresserad, varför fråga?

 6. Tingeling Says:

  AS – för att det hör till normalt hyfs och hövlighet. Världen skulle bli ganska ensam och kall om vi bara lät bli att fråga saker av varandra och ha dialoger med våra medmänniskor. Tycker jag då.

 7. villemo Says:

  Jag och en kollega var ute för att kolla in en lägergård inför ett kommande läger vi planerar. Vi gick runt ön och kollade in lägergården under ca 2 timmar. Hon pratade hela tiden om sin sommar och alla föregående semestrar hon har haft, men det kom aldrig en fråga om min semester….. En väldigt självcentrerad människa… suck.

 8. AS Says:

  Menar bara att det nog är ännu värre att berätta något för någon man vet inte är intresserad utan bara frågar för att man ska. Men visst hade det varit roligare med arbetskamrater man uppriktigt vill veta hur de haft det och som också själva är intresserade av vad man själv har för sig på fritiden.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: